,

Dubbele berging

Pseudos Architecture ontwerpt een dubbele berging in Capelle aan den IJssel. Het ontwerp bestaat uit twee units en een houten constructie die het geheel omvat. Hiermee zal de oude schuur vervangen worden.

impressie-gesloten

De keuze voor een dubbele berging zorgt voor meer gebruiksgemak. Twee ondiepe bergingen maken het mogelijk de spullen makkelijker te bereiken. Hierdoor kan snel gepakt worden wat nodig is zonder eerst spullen opzij te schuiven. De verdeling van de bergingen zorgt voor een symmetrisch beeld van de tuin. De ruimte die hierdoor ontstaat tussen de bergingen kan op meerdere manieren ingezet worden. De fietsen kunnen tijdelijk worden neergezet. Het is mogelijk om er een zithoek van te maken. Het is inzetbaar als opstelplaats voor een barbecue.

Om de dubbele berging vouwt zich een houten constructie

De vormgeving van deze constructie komt voort uit een aantal bewerkingen op een rechthoekige volume. De punten van deze volume zijn verplaatst waardoor de schuine vormen ontstaan. Door deze volume in schijven te hakken ontstaat er een serie van portalen. Deze portalen vormen samen een geheel, maar geven het object ook een open structuur. Dankzij deze open structuur is de tuin verbonden met de straat, maar blijft het ook een scheiding. In de ruimte tussen de houten constructie en de bergingen zullen rozen geplant worden die voor een natuurlijke afwerking zorgen. De dubbele berging zal zo onderdeel zijn van de tuin en de openbare ruimte.

De houten portalen, tussen de bergingen in, zullen open kunnen als een gordijn. Door touwen, scharnieren en afstandhouders kunnen de balken opzij getrokken worden. Deze bijzondere manier van open doen brengt een beetje speelsheid in het ontwerp. Hierdoor is het altijd een aangename ervaring om de tuin te mogen betreden.

Speelsheid brengt architectuur tot leven

Het maken van deze dubbele berging zal tijd kosten. De keuze voor meer tijd zorgt voor minder arbeidskosten. Hierdoor zal kwaliteit ontstaan door eigen inspanning. En dat zorgt voor meer waardering voor het ontwerp. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het maken van de dubbele berging. Zodra het resultaat zichtbaar is zullen de beelden op de blog verschijnen.

,

Lloyd Industrials

Pseudos Architecture heeft het afgelopen jaar een goede band opgebouwd met Lloyd Industrials. Dit is een jonge onderneming van Dennis en Rene die van hun hobby hun beroep gemaakt hebben. Ze restaureren oude industriële lampen en geven ze zo een nieuw leven. In 2013 kwamen zij met de vraag of ik ze kon helpen met een website. In die tijd was ik hobbymatig actief op het gebied van website ontwikkeling. Na een aantal gesprekken en schetsen gemaakt te hebben kwamen we snel tot een mooi concept. Deze heb ik later ontwikkeld tot wat de website nu is: www.lloydindustrials.com

Lloyd Industrials - oorspronkelijke ruimteoorspronkelijke ruimte

Onze samenwerking om tot deze website te komen ging verrassend goed. Het zorgde voor een prettige werksfeer. Dit kwam zeker goed van pas toen zij besloten een locatie te vinden om zich te vestigen. Er was ruimte nodig voor een werkplaats en magazijn. Zij stuitten op een pand in de Hofbogen te Rotterdam dat veel potentie had. De aanbouw van deze boog zorgde voor veel ruimte die goed inzetbaar was. Maar om van die potentie realiteit te maken was veel werk nodig. Ik heb ze hiermee geholpen door te klussen en een principe indeling te schetsen.

Deze indeling zorgt voor een effectiever gebruik van de ruimte met behoudt van de vrije ervaring van de boog. Door de entresol vloer over de diepte van de ruimte in te zetten was dit mogelijk. Het strippen van al het stucwerk geeft de studio een authentiek industriële look. Hierdoor komen de lampen extra goed tot hun recht. Dankzij hun eigen smaak en inzicht is de studio tot in de puntjes stijlvol ingericht.

“Ik hecht veel waarde aan zelfstandige doorontwikkeling van mijn ontwerpen”

Het heeft veel tijd en energie gekost, maar het resultaat is werkelijk verbluffend! Aan de ruimte is precies te zien wat de heren ook met hun lampen doen. En dat is het herbeleven van het unieke karakter van het object. De studio is dan ook zeker een bezoek waard. Niet alleen vanwege de fijne ruimte, maar ook vanwege het aanbod van industriële lampen. Via de website van Lloyd Industrials kunt u een afspraak maken.