,

Dubbele berging

Pseudos Architecture ontwerpt een dubbele berging in Capelle aan den IJssel. Het ontwerp bestaat uit twee units en een houten constructie die het geheel omvat. Hiermee zal de oude schuur vervangen worden.

impressie-gesloten

De keuze voor een dubbele berging zorgt voor meer gebruiksgemak. Twee ondiepe bergingen maken het mogelijk de spullen makkelijker te bereiken. Hierdoor kan snel gepakt worden wat nodig is zonder eerst spullen opzij te schuiven. De verdeling van de bergingen zorgt voor een symmetrisch beeld van de tuin. De ruimte die hierdoor ontstaat tussen de bergingen kan op meerdere manieren ingezet worden. De fietsen kunnen tijdelijk worden neergezet. Het is mogelijk om er een zithoek van te maken. Het is inzetbaar als opstelplaats voor een barbecue.

Om de dubbele berging vouwt zich een houten constructie

De vormgeving van deze constructie komt voort uit een aantal bewerkingen op een rechthoekige volume. De punten van deze volume zijn verplaatst waardoor de schuine vormen ontstaan. Door deze volume in schijven te hakken ontstaat er een serie van portalen. Deze portalen vormen samen een geheel, maar geven het object ook een open structuur. Dankzij deze open structuur is de tuin verbonden met de straat, maar blijft het ook een scheiding. In de ruimte tussen de houten constructie en de bergingen zullen rozen geplant worden die voor een natuurlijke afwerking zorgen. De dubbele berging zal zo onderdeel zijn van de tuin en de openbare ruimte.

De houten portalen, tussen de bergingen in, zullen open kunnen als een gordijn. Door touwen, scharnieren en afstandhouders kunnen de balken opzij getrokken worden. Deze bijzondere manier van open doen brengt een beetje speelsheid in het ontwerp. Hierdoor is het altijd een aangename ervaring om de tuin te mogen betreden.

Speelsheid brengt architectuur tot leven

Het maken van deze dubbele berging zal tijd kosten. De keuze voor meer tijd zorgt voor minder arbeidskosten. Hierdoor zal kwaliteit ontstaan door eigen inspanning. En dat zorgt voor meer waardering voor het ontwerp. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het maken van de dubbele berging. Zodra het resultaat zichtbaar is zullen de beelden op de blog verschijnen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *